Въвеждане на такси за паркиране въз основа на теглото на превозното средство

  • 0

Въвеждане на такси за паркиране въз основа на теглото на превозното средство

Category : Uncategorized

18 януари 2024 г

Ново проучване на организацията Clean Cities показва, че 61% от парижани подкрепят идеята за въвеждане на такси за паркиране въз основа на теглото на превозните средства.

Анкетата беше публикувана преди обществения референдум за по-високи такси за паркиране на джипове. Парижани ще гласуват мярката на 4 февруари. 

Проучването установи, че мнозинството от парижани (56%) имат лошо мнение за SUV автомобилите. Основната причина за това мнение е фактът, че те заемат твърде много място. Парижаните са по-малко запознати с повишената опасност на пътя, представлявана от SUV, само 4 от 10 души смятат, че SUV участват в по-сериозни сблъсъци в градовете (44%) или по-чести сблъсъци (38%).  

61% подкрепят специфична цена за паркиране за тежки, големи или по-замърсяващи превозни средства.

68% от тези хора подкрепят преразглеждането на системата за етикетиране Crit’Air (използвана за регулиране на зоните с ниски емисии), за да включва теглото както на нови, така и на употребявани автомобили.

67% подкрепят мерките, които да принудят производителите на автомобили да увеличат дела на по-малките коли, които произвеждат.


Log out of this account

Leave a Reply