ИЗРАЕЛ ЩЕ ИЗИСКВА АКТУАЛИЗАЦИИ НА INTELLIGENTSPEEDASSISTANCE ЗА ОДОБРЕНИ ОТ ЕС ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

  • 0

ИЗРАЕЛ ЩЕ ИЗИСКВА АКТУАЛИЗАЦИИ НА INTELLIGENTSPEEDASSISTANCE ЗА ОДОБРЕНИ ОТ ЕС ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Category : Uncategorized

  • 29 ноември 2023 г

Одобрените от ЕС превозни средства, внесени в Израел от януари 2025 г., трябва да бъдат оборудвани с интелигентна система за подпомагане на скоростта, способна да разчита местни знаци за скорост, според писмо, изпратено до вносителите от транспортното министерство по-рано тази година.

Израел изисква новите вносни превозни средства да отговарят на стандартите за безопасност на превозните средства на ЕС, САЩ или Канада, но новото изискване се прилага само за превозни средства, одобрени от ЕС.

 

a to ban rented e-scooters from March

  • October 30, 2023

Малта ще стане първата страна от ЕС, която ще забрани всички електронни скутери под наем от март 2024 г., като се позовава на постоянното неудобство, причинявано на пешеходците.

Министърът на транспорта Аарон Фаруджа подчерта, че решението произтича от това, което той описа като „непоносима злоупотреба“, свързана с нарушенията на електронните скутери. „Нарушенията на електронните скутери са толкова разпространени, че дори внезапното удвояване на служителите по правоприлагането не би разрешило проблема“, каза Фаруджа по време на пресконференция.

Въпреки това частните електронни скутери ще продължат да бъдат разрешени. Град Париж също забрани споделените електронни скутери, но Малта е първото национално правителство, което издаде пълна забрана.

Този ход идва след многобройни оплаквания от пешеходци, особено в крайбрежните градове за безотговорно паркиране на електронни скутери, пречещи на пешеходни пътеки, гаражи и домове.

По-рано тази година правителството обмисли създаването на определени зони за паркиране на 5000-те скутера на острова, преди да реши да наложи пълна забрана.

ETSC не поддържа забрани за електронни скутери. Леките превозни средства не представляват висок риск за другите участници в движението и могат да заменят някои пътувания с кола.

Въпреки това превозните средства изглежда представляват по-голям риск за ездачите от велосипедите поради проблеми със стабилността и по-високата средна скорост. ETSC препоръчва минимална възраст от 16 години, задължителни каски и забрана за каране по тротоара, каране с пътник или след пиене на алкохол.

 

 

  • 30 ноември 2023 г

Регионалният административен съд на Ломбардия блокира изискването на град Милано камионите, влизащи в зоната с ниски емисии на града, да бъдат оборудвани със системи за откриване на мъртви зони, които помагат на шофьорите да избегнат удрянето на пешеходци и велосипедисти.

Мярката, обявена в отговор на редица сериозни сблъсъци в града с участието на тежкотоварни автомобили, пешеходци и велосипедисти, която трябваше да влезе в сила през октомври, вече е спряна. Съдът каза, че градът няма законови правомощия да изисква мерки за пътна безопасност на превозните средства; че властта е само на национално ниво.

Местните правомощия за инсталиране на зони с ниски емисии по екологични причини или за защита на исторически обекти не могат да бъдат разширени, за да обхванат мерки за пътна безопасност, каза съдът.

Градът обмисля дали да обжалва решението пред Държавния съвет и каза, че италианското правителство трябва да разреши технологията в цялата страна.

В Лондон транспортният орган TfL въведе схема за оценка със звезди за безопасност за камиони, влизащи в града през 2021 г. Стандартите се затягат от следващата година, когато ще се изискват системи за предупреждение в мъртва зона и други допълнителни функции за безопасност.

 


Log out of this account

Leave a Reply