EuropeanRoadSafetyCharterteam

  • 0

EuropeanRoadSafetyCharterteam

Category : Uncategorized

European Road Safety Charter team

 

Добре дошли в специалното издание на нашия бюлетин за наградите за 2023 г.!

 

Нашите годишни награди са възможност да признаем и отпразнуваме изключителните постижения на нашите членове към споделената цел за подобряване на пътната безопасност в Европа.

 

Благодарим на всички, които присъстваха на нашата церемония по връчването на наградите за отлични постижения в пътната безопасност вчера, както лично, така и онлайн. Огромни поздравления за нашите финалисти и нашите достойни победители.

 

Нашите победители и финалисти са страхотни примери за това какво могат да направят организации от всякакъв вид. Надяваме се, че те ще вдъхновят повече инициативи за пътна безопасност и ще ни помогнат да изградим по-голям импулс към нашата цел „Визия нула“ – намаляване наполовина на смъртните случаи и тежките наранявания по пътищата до 2030 г. и тяхното пълно премахване до 2050 г.

 

Превъртете надолу до нашата секция за победители по-долу, за да разкриете нашите победители и да научите повече.

 

За информация относно всички наши финалисти вижте нашата брошура тук here

 

Екип на Европейската харта за пътна безопасност

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нашите победители

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГОДНОСТ ЗА ШОФИРАНЕ

Освежаващи езда за възрастни с инструктор

 

Тази кампания за осведомяване за опресняване на знанията на възрастните участници в движението в Словения даде страхотни резултати. Специален уебсайт, посланици, видео съдържание и телевизионни предавания, заедно с безплатни опреснителни пътувания с инструктор по шофиране, повишиха възприятието за подобряване на шофьорските умения с 14%. Над 65 000 възрастни хора са имали достъп до платформата и 700 са се обучавали с инструктор. Много добре!

Гледай видео Watch video

 

 
 

 

 

 

 

 

ОГРАНИЧЕНА ПОДВИЖНОСТ

VZW Symfoon – Настилки без препятствия с Team Trottoir

 

Тази печеливша инициатива се фокусира върху повишаване на осведомеността за опасностите, пред които са изправени хората с увредено зрение. Разработването на видео, инсталирането на QR код върху препятствията, ангажирането на обществеността и кампаниите в социалните медии, включващи фламандския министър на пътната безопасност, помогнаха за постигането на страхотни резултати и по-безопасни пътища за всички в Брюксел.

Гледай видео Watch video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATA ДАННИ

Австрийски технологичен институт (AIT) – Кутия за наблюдение на мобилността (MOB)

 

Машинното обучение позволява на тази инициатива да дава страхотни резултати! MOB е сензор за изображения, който събира данни и ги преобразува в групи участници в движението и оценка на поведението на трафика. Позволяване на целеви мерки за безопасност и премахване на досадното ръчно събиране на данни. Страхотна иновация!

Гледай видео Watch video

 

 
 

 

 

 

 

 

E-COMMERCE Е-ТЪРГОВИЯ

Пост – шофиране към нула

 

Ръководства за безопасност, програми за обучение, приложение за информация за водача, вътрешни кампании за осведоменост бяха внедрени от An Post в агресивна кампания за подобряване на безопасността. Проработи с 60% намаление на пътнотранспортните произшествия и намаляване на нараняванията от 42 на 4 за две години. Достоен победител!

Гледай видео Watch video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТИЩАТА В ГРАДСКИ СРЕДСТВА

Община Гданск – Гданска програма за успокояване на трафика

 

Намаляването на ограниченията на скоростта, инсталирането на подобрена инфраструктура и ангажирането на местните общности в множество образователни дейности и кампании доведе до впечатляващи резултати – 76% намаление на смъртните случаи по пътищата и 47% на нараняванията. Огромни поздравления за Община Гданск!

Гледай видео Watch video

 

 
 

 

 

 

 

 

ЖАК БАРО

Кутия за наблюдение на мобилността (MOB)

 

Всяка година от 2016 г. насам специален победител се избира от публиката на наградите в чест на Жак Баро, бивш комисар по транспорта и горещ поддръжник на пътната безопасност. Тази година достоен победител беше Австрийският технологичен институт (AIT) – Mobility Observation Box (MOB). Много добре!

Гледай видео Watch video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Харесвате ли този бюлетин?

 

Europe Моля, споделете и ни помогнете да продължим да подобряваме пътната безопасност в цяла Европа

 

 

     

 

Forward this email 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гледайте как европейският комисар по транспорта Адина Валеан обсъжда значението на Европейската харта за пътна безопасност

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Events Събития

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Европейски дни на флота 2023 г

 

Лисабон, Португалия!

 

22 и 23 ноември 2023 г

 

Присъединете се към над 1200 лица, вземащи решения от повече от 35 държави, за да сте в крак с иновациите в индустрията на автопарка като електрификация, нови технологии за безопасност и автономни превозни средства.

 

Открийте повече Find out more

 

 
 

 

 

 

 

 

Конференция POLIS 2023

 

Льовен, Белгия

29 – 30 ноември 2023 г

 

Годишната конференция POLIS предоставя възможност на градовете и регионите да покажат своите транспортни постижения пред широка аудитория от експерти по мобилност, практици и лица, вземащи решения.

Открийте повече  Find out more

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станете социални и се присъединете към разговора #RoadSafety

 

     

 

 

 

 

 

Искате ли вашата инициатива за пътна безопасност да получи признанието, което заслужава?

 

Нашите членове водят пътя към по-безопасни пътища в Европа. Присъединяването към Европейската харта за пътна безопасност е бързо и безплатно и ще ви даде достъп до информация и събития за пътна безопасност и ще ни позволи да работим заедно за намаляване на смъртните случаи и тежките наранявания по пътищата. Като член вие също ще имате право да кандидатствате за нашите престижни награди за отлични постижения в пътната безопасност.

 

Присъедини се днесJoin today

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Езикови предпочитания

 

Нашият бюлетин е достъпен на повечето официални езици на ЕС. Ако желаете да получите версия на различен език, свържете се с нашето бюро за помощ с предпочитания от вас език.

 

Email here

 

 

Subscribe Абонирай се

 

Все още не сте абонирани? Нашият тримесечен бюлетин ще ви предоставя най-новите новини, събития и актуализации за членовете на Европейската харта за пътна безопасност.

 

Subscribe here

 

 

 

 

 

Бюлетинът на ERSC се публикува от името на Генерална дирекция за мобилност и транспорт на Европейската комисия.

 

Този бюлетин е изпратен на kspirov@didactaconsult.com от името на Европейската комисия от Рикардо, управляващ агент на програмата ERSC на Европейската комисия.

 

Седалище: Ricardo BV, Технически център в Утрехт, Catharijnesingel 33, 3511 GC Утрехт, Холандия. Регистрационен номер 30156895. Отписване

 

 

Log out of this account

Leave a Reply