Европейският парламент ще изложи визия за пътна безопасност за следващото десетилетие

Европейският парламент ще изложи визия за пътна безопасност за следващото десетилетие

Category : Uncategorized

Евродепутатите ще кажат думата си за стратегията на ЕС за пътна безопасност за следващите десет години в доклад, който се очаква да бъде публикуван следващия месец, с официално одобрение по-късно тази година. ETSC призовава за силна подкрепа за целите на ЕС и в световен мащаб за намаляване наполовина на смъртните случаи и нараняванията до 2030 г. и увеличаване на институционалния капацитет на ЕС за справяне с проблемите на пътната безопасност, като бавно подобряване на безопасността на уязвимите участници в движението и по-добър контрол върху автоматизираното шофиране.

Докладът на Парламента проследява публикуването на десетгодишния план за безопасност на движението по пътищата на Европейската комисия, публикуван през юни 2019 г., който беше последван от очертание на планираните законодателни мерки в Стратегията за устойчива и интелигентна мобилност, публикувани през декември миналата година.

Работата на Парламента по доклада се ръководи от Елена Kountoura, гръцки евродепутат от парламентарната група „Левицата“ и бивш министър на туризма.

ETSC ще съветва членовете на ЕП в редица области, с акцент върху интервенции, които осигуряват най-много ползи по отношение на намалените наранявания и смърт.

Средната скорост намалява с 9% в Брюксел при стартирането на ограничението от 30 км / ч в целия град

  • 16 февруари 2021г
  • Новини

Първите данни за скоростта и времето за пътуване, откакто Брюксел въведе ограничението си от 30 км / ч за целия град, са обещаващи.

Град Брюксел въведе най-голямата европейска зона с 30 км / ч на 1 януари. 30 км / ч станаха по подразбиране с няколко изключения за основните пътища, които остават с 50 км / ч.

Градът описа първите резултати като „много обещаващи“ – въпреки че призна, че ще е необходим по-дълъг период за оценка на пълните резултати.

Брюкселската мобилност сравнява скоростите, уловени от детектори LIDAR на 12 места през последните месеци на 2020 г., с месец януари 2021 г. (без периодите на училищни ваканции).

Данните показват значително намаляване с 9% на средните скорости, както на 30 км / ч, така и на 50 км / ч пътища.

Беше направен и анализ на времето за пътуване през поредица от представителни маршрути по различно време на деня и седмицата. Резултатите не показаха значителна разлика преди и след прилагане на мярката, независимо от времето на деня.

Градът ще продължи да измерва данните, а също така ще проучва обществената осведоменост, както и данни за нараняванията и нивата на качеството на въздуха.

Кипър също ще разшири броя на зоните от 30 км / ч, както бе обявено. Този ход е предназначен да насърчи колоезденето и да подобри безопасността: 70 процента от смъртните случаи по пътищата в Кипър се случват в градските райони, според официални данни.

Белгия Cyprus Speed


Log out of this account

Leave a Reply