Великобритания ще позволи автоматизирано шофиране по магистрали тази година

Великобритания ще позволи автоматизирано шофиране по магистрали тази година

Category : Uncategorized

Обединеното кралство ще бъде първата европейска държава, която ще позволи на превозни средства да се експлоатират под формата на автоматизирано шофиране, което става възможно чрез така наречените автоматизирани системи за поддържане на лентата (ALKS), след споразумение за спецификациите за ALKS в ИКЕ на ООН в Женева лятото.

Системите ALKS могат да работят с скорост до 60 км / ч на отделни магистрали, където пешеходците и велосипедистите са забранени (напр. Магистрали). Системите са проектирани като функция за комфорт при шофиране в интензивен трафик, където превозните средства се движат бавно или спират. Обединеното кралство обаче заяви, че все още обмисля да разреши системите да бъдат разрешени с пълна скорост на магистралата в Обединеното кралство (70 mph / 112 km / h).

Също така е оказан значителен натиск от автомобилния сектор за актуализиране на спецификацията ALKS за по-високи скорости в UNECE.

ETSC, който има статут на наблюдател в ИКЕ на ООН, казва, че системите не трябва да се разрешават при по-високи скорости – тъй като по време на разработването на регламентите не е създаден случай на безопасност за този тип употреба.

ETSC призовава за независимо разследване на катастрофи, включващи превозни средства, оборудвани с асистирани и автоматизирани системи за управление, идеално координирани от агенция на ЕС, преди да бъдат пуснати на пазара по-модерни системи.

 

Членът на ETSC в Обединеното кралство призова за създаване на британска агенция за разследване на пътни сблъсъци, подобна на съществуващата „Клон за разследване на въздушни произшествия“ поради нарастващата техническа сложност на разследването на катастрофи, включващи усъвършенствани системи за помощ на водача.

Автоматизация UK

 


Log out of this account

Leave a Reply